Cum să eliminați papiloamele de pe corp - 6 moduri de a elimina și cea mai eficientă metodă

Papiloamele apar la persoanele infectate cu HPV. Manifestările externe apar din cauza imunității reduse și ca urmare a unui număr de factori diferiți. Papiloamele rareori provoacă disconfort atunci când apar pe corp, cu toate acestea, cu localizare multiplă sau locație aglomerată, neoplasmele pot răni sau pot fi deteriorate și arată neatractiv. În plus, există riscul de malignizare a leziunilor papilare. Cum să elimini papiloamele de pe corp și care metodă este cea mai eficientă? Citiți despre asta în articolul nostru.

Medicii recomandă îndepărtarea papiloamelor în creștere

Este posibil și necesar să eliminați papiloamele de pe corp?

Necesitatea de a elimina neoplasmele se explică prin „curățarea" pielii de neoplasme și prevenirea cancerului de piele. Dacă baza eliminării constă în îmbunătățirea aspectului, atunci este suficientă o singură dorință a pacientului.

Odată cu instabilitatea creșterilor papilomatoase, când neoplasmul tinde să devină malign sau afectează semnificativ calitatea vieții pacientului, clinicienii insistă asupra îndepărtarii chirurgicale.

Indicațiile pentru îndepărtare sunt următoarele condiții:

 • traumatizare constantă prin haine, bijuterii;
 • afectarea mucoaselor (cavitatea bucală, organele genitale);
 • neoplasme cu localizare pe pleoape;
 • papiloame în creștere, formă instabilă, umbră;
 • veruci plantare.

Mulți pacienți se tem să îndepărteze neoplasmele din cauza diverselor mituri despre pericol, complicații, dureri severe și reabilitare pe termen lung. De fapt, chirurgia modernă elimină practic toate aceste „dificultăți". Metodele moderne de îndepărtare sunt practic fără sânge, nu lasă cicatrici și cicatrici și rezolvă în mod radical și în siguranță problema neoplasmelor virale.

Auto-tratamentul este inacceptabil din mai multe motive:

 • În primul rând, fără studii speciale este imposibil să se determine natura creșterii și tendința de malignitate a acesteia.
 • În al doilea rând, condițiile nesterile sunt o poartă directă către infecție și dezvoltarea complicațiilor în zona de îndepărtare.

Care medic elimină papiloamele de pe corp?

Tratamentul manifestărilor infecției cu papilomavirus uman este un domeniu de studiu pentru dermatologi, oncologi și chirurgi. Odată cu localizarea creșterilor nodulare în cavitatea bucală, este necesar să se consulte un specialist ORL, dacă se găsesc papiloame în anus - un proctolog.

În funcție de localizarea neoplasmelor, este necesară consultarea cu specialiști de specialitate.

Metode de îndepărtare

Puteți scăpa de creșterile papilare de pe corp de orice localizare prin metode medicale sau chirurgicale. Clinicienii folosesc de obicei ambele metode în același timp, deoarece este important să se influențeze nu numai tumora, ci și cauza apariției acesteia - activitatea tulpinilor virale.

În unele cazuri, doar terapia medicamentoasă este suficientă și manifestările externe ale HPV vor dispărea de la sine.

Tratament medical

Din păcate, nu există o terapie adecvată care ar putea elimina mediile patogene din organism, dar vindecarea papiloamelor de pe organism în scopuri locale și sistemice suprimă activitatea virusurilor, distruge structura excrescentelor și îmbunătățește imunitatea.

Principalele medicamente pentru eliminarea complexă a infecției cu papilomavirus uman sunt:

 • agenți antivirali;
 • medicamente imunomodulatoare;
 • complexe de vitamine.

În caz de infecție sau inflamație bacteriană a excrescentelor, se prescriu antibiotice și antiseptice pentru a preveni răspândirea infecției în tot organismul.

De mare importanță sunt medicamentele locale care afectează direct neoplasmele. Astfel de medicamente au un efect de uscare sau cauterizare.

Metode chirurgicale de îndepărtare

Cosmetologia modernă și chirurgia hardware are mai multe metode eficiente. Îndepărtarea de înaltă calitate elimină practic riscurile de malignitate, infecție secundară a suprafeței rănii. Reabilitarea consta doar in purtarea unui pansament steril si tratament antiseptic regulat.

Există mai multe metode principale de îndepărtare pe corp.

îndepărtarea bisturiului

Metoda radicală de excizie a papilomului este aleasă destul de rar și după indicații speciale. Procedura se efectuează numai în condiții staționare sub anestezie.

Indicațiile pentru manipulare sunt următoarele:

 • zonă extinsă de daune;
 • dimensiunea impresionantă a neoplasmului;
 • suspiciunea de malignitate;
 • instabilitate și traumatizare constantă a tumorii.

După operație, recuperarea este destul de lungă, necesită monitorizare regulată.

Singurul avantaj al îndepărtarii radicale este capacitatea de a păstra structura papilară și de a studia proba prin metode histologice.

Îndepărtarea papiloamelor de pe corp cu azot lichid

Epuizarea azotului

Cauterizarea papiloamelor cu azot lichid sau criodistrucție este folosită pentru îndepărtarea de pe corp cel mai adesea, datorită disponibilității și costului scăzut al metodei.

Sub influența cristalelor reci, tumora este distrusă din interior, devine neagră și apoi dispare. Dezavantajul metodei este riscul de deteriorare a țesuturilor sănătoase, precum și distrugerea incompletă a focarului papilomatos cu dimensiunea sa impresionantă. Metoda nu este folosită pentru îndepărtarea neoplasmelor de pe față din cauza posibilității de a forma cicatrici.

În timpul manipulării, este permisă tratarea pielii cu soluții analgezice speciale pentru a reduce durerea.

Secțiunea laser

Excizia cu laser este una dintre metodele populare de tratare a excrescentelor pielii de orice localizare. Laserul evaporă literalmente umezeala din neoplasm, afectează nu numai corpul, ci și rădăcina papilomului. Operația se efectuează sub anestezie locală.

Având în vedere lipsa de sânge a manipulării, este suficient să aplicați un bandaj steril pe suprafața plăgii.

Echipamentul controlează în mod fiabil adâncimea și intensitatea expunerii la laser, astfel încât riscul de arsuri este practic eliminat. Cicatricile sau cicatricile sunt foarte rare.

Cauterizare prin curent electric

Socul electric sau electrocoagularea este o metodă populară pentru îndepărtarea leziunilor papilare. Curenții de înaltă frecvență acționează asupra focarelor papilomatoase, sclerozând concomitent vasele. Manipularea se efectuează sub anestezie locală.

Electrocoagularea papiloamelor este eficientă împotriva creșterilor mari și mici, pentru neoplasmele locale și multiple.

Dezavantajele includ riscul de țesut cicatricial, posibilitatea recidivei tumorii, deoarece rădăcina creșterii în cazul electrocoagulării nu este îndepărtată.

Îndepărtarea undelor radio a papiloamelor de pe corp

Expunerea undelor radio

Pentru procedura de îndepărtare, se folosește un cuțit special care furnizează unde radio. Papilomul este excizat rapid, fără a deteriora zonele sănătoase ale pielii. Recăderile sunt complet absente, precum și senzațiile dureroase.

Metoda este eficientă pentru neoplasmele mici de natură benignă.


Produse chimice

O altă metodă specifică de îndepărtare care necesită o precizie ridicată din partea unui specialist pentru a evita deteriorarea țesuturilor sănătoase din jurul papilomului. Aceste preparate se bazează pe acid salicilic, extract de muscă spaniolă.

Remediile populare sunt podofilotoxina și cantaridina. O injectare a unui medicament antiviral cu un amestec de antibiotice glicopeptidice este injectată în creșteri mari.

Medicina alternativa impotriva papiloamelor

Există câteva metode eficiente pentru excizia leziunilor papilare cu remedii populare.

Baza rețetelor pentru papiloame mici conține următoarele ingrediente:

 • suc de celandină;
 • Ulei de ricin;
 • otet de mere;
 • usturoi și suc de ceapă.

Cursul de tratament al leziunilor papilomatoase la domiciliu este întotdeauna lung, dar metodele „bunicii" nu elimină cauza principală a erupției cutanate.

Este inacceptabilă utilizarea unor metode agresive de eliminare, cum ar fi:

 • legarea firului de mătase:
 • cauterizarea prin foc, concentrația de acid acetic, benzină și alte substanțe toxice.

Toate aceste metode barbare nu fac decât să înrăutățească tabloul clinic, duc la răni și leziuni grave ale pielii și țesuturilor mucoase.

Care metoda este cea mai eficienta?

Mulți clinicieni recomandă utilizarea îndepărtării cu laser în lupta împotriva leziunilor papilomatoase.

Avantajele metodei sunt:

 • scleroza simultană a vaselor de sânge;
 • fără risc de sângerare și infecție;
 • viteza impactului;
 • absența cicatricilor, cicatricilor;
 • recuperare rapida;
 • posibilitatea de îndepărtare a neoplasmelor în primele stadii de malignitate.

Dezavantajele îndepărtării cu laser includ costul ridicat și incapacitatea de a salva concentrarea papilomatos pentru cercetări ulterioare asupra ADN-ului oncologic.

Orice îndepărtare este importantă doar într-o clinică specializată. Specialiștii sunt capabili să evalueze corect natura papilomului, să organizeze îndepărtarea de înaltă calitate, fără riscul de complicații.

Cum să scapi de papiloamele mici de pe corp?

Multe papiloame mici de pe corp sunt un semn al răspândirii intensive a infecției, o slăbire pronunțată a corpului. Principala metodă de tratament este terapia medicamentoasă pentru a opri activitatea virală. După tratament, puteți începe să eliminați manifestările externe.

Metodele de tratament chirurgical sunt adesea combinate între ele pentru a obține rezultate maxime. Alegerea tratamentului depinde de severitatea procesului patologic și de natura erupției virale. Nu există o profilaxie specifică împotriva infecției cu papilomavirus, dar clinicienii recomandă respectarea unor reguli simple: o viață sexuală ordonată, o igienă adecvată, consultații medicale în timp util pentru neoplasme suspecte pe corp.

Fii sănătos și fericit!