Remedii pentru veruci și papiloame în farmacie - nume, proprietăți

Negii sunt formațiuni benigne situate pe suprafața pielii și care ies dincolo de limitele acesteia. Creșterile au dimensiuni și forme diferite, diferă unele de altele în culoare. Cu toate acestea, toate sunt asociate cu înfrângerea organismului de către papilomavirus. Ce remediu pentru papiloame și negi din farmacie este mai bine să alegeți? Acest subiect va fi explorat în detaliu în articol.

Virusul papiloma se instalează în stratul inferior al epidermei, provocând creșterea și diviziunea de noi celule. Uneori, o persoană se vindecă independent de papiloame fără medicamente specifice. Dar cel mai adesea, formațiunile dispar numai după terapie intensivă, iar în cazurile severe degenerează în tumori oncologice.

Un neg pe piele care necesită îndepărtare cu produse farmaceutice

Negii dau pacientului de multe ori numai disconfort moral, deoarece negii situati pe zonele deschise ale pielii par inestetice.

Un alt motiv pentru necesitatea tratamentului este vătămarea ușoară a verucilor localizate pe zone accesibile ale corpului (brațe, picioare, cap). Deteriorarea mecanică duce la creșterea în dimensiune a negului sau la infectarea acestuia.

Există mai multe modalități de a scăpa de problemă: chirurgical și conservator. Mai des, medicii recurg la a doua tehnică.

Soiuri de remedii pentru negi

Creșterile benigne sunt îndepărtate cu mai multe tipuri de medicamente. Toate acestea duc la distrugerea educației patologice și la moartea treptată a celulelor sale. În acest scop, utilizați:

 • agenți de congelare;
 • keratolitice;
 • imunomodulatoare;
 • produse pe bază de ingrediente naturale;
 • tencuieli de înmuiere.

Pentru a înțelege efectul terapeutic al grupurilor individuale de medicamente, este necesar să se ia în considerare fiecare medicament separat. Medicamentele de mai sus nu pot fi utilizate pentru auto-tratament dacă o persoană nu este sigură exact despre motivele apariției lor. Tratamentul medicamentos pentru papilomul malign poate agrava situația.

Criopreparate

Medicamentele funcționează ca azotul lichid. Datorită efectului de îngheț, negul dispare treptat. După un curs complet de terapie, neoplasmul este mumificat și dispare.

Medicamentele de grup includ:

 1. Un produs ale cărui ingrediente active sunt alcoolul dimetilic și propanul. Este produs sub forma unei sticle de pulverizare. Medicamentul este utilizat pentru a combate papiloamele plantare și formațiunile mici. Spray-ul se aplică pe un aplicator special și se aplică pe zonele cu probleme ale pielii timp de 10-30 de secunde - totul depinde de dimensiunea papilomului. Dacă acumularea nu a dispărut după primul curs de terapie, atunci tratamentul se reia până când erupția dispare complet, cu o pauză de 2 săptămâni. În cazuri avansate, pot fi necesare 3 sau mai multe cursuri de tratament. Remediul este contraindicat pentru cauterizarea verucilor copiilor, femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de diabet zaharat.
 2. Un spray care este prescris pentru a elimina neoplasmele cu diametrul mai mic de 7 mm. Medicamentul are o compoziție similară cu medicamentul anterior și contraindicații identice pentru utilizare.

Eficacitatea congelării medicamentelor este discutabilă, în ciuda costului ridicat. Pe Internet au fost colectate o mulțime de recenzii ale utilizatorilor, care indică inutilitatea criopreparatelor în tratamentul papilomatozei. Au fost descrise și cazuri de afectare a zonelor sănătoase ale epidermei. Agenții de congelare trebuie utilizați cu grijă pentru a evita arsurile pielii.

Creme și geluri

Papiloamele și negii pot fi îndepărtate nu numai cu ajutorul soluțiilor, ci și cu geluri, unguente cu o compoziție groasă. Cele mai bune mijloace pentru eliminarea formațiunilor cu probleme sunt prezentate mai jos:

 1. Un remediu pentru veruci și papiloame cu efect antiviral puternic. Ingredientul activ din compoziție este interferonul alfa-2 recombinant pentru oameni. Unguentul este folosit pentru combaterea excrescentelor care apar in orice zona. Un efect secundar al tratamentului este posibila cicatrici și cicatrici ale pielii.
 2. Un gel care promovează moartea HSV în celulele infectate și previne răspândirea unei infecții virale în zonele sănătoase ale pielii. Are la bază o componentă naturală - extract purificat din lăstari de cartofi, hexoză glicozidă. Medicamentul se aplică pe leziuni de 4-5 ori pe zi și nu provoacă disconfort după utilizare. Medicamentul nu este recomandat femeilor în timpul sarcinii și alăptării și copiilor sub 6 ani.
 3. Crema pentru uz extern, modificator de raspuns imun. Substanțele active ale agentului activează producția de interferon în organism. Compoziția se aplică pe neg o dată pe zi și se spală după 8-10 ore. Nu se recomandă aplicarea cremei pe mucoase pentru a evita arsurile.
 4. Unguent cu dioxotetrahidroxitetrahidronaftalină, care are efect antiviral. Componentele unguentului distrug microorganismele patogene din straturile epiteliului. Potrivit pentru combaterea tuturor tipurilor de formațiuni benigne (negi genitali, papiloame, veruci) și este sigur pentru copii, femeile însărcinate. După terapie, nu rămân cicatrici pe suprafața pielii. Unguentul se aplică pe zonele cu probleme ale pielii de 3-4 ori pe zi.
 5. Crema, care contine doar ingrediente naturale - mumie, rasina de cedru, scoarta de stejar si brad, guma de zada. În acest sens, medicamentul are o listă minimă de contraindicații și efecte secundare, pe lângă alergiile la componente. Crema se aplică pe neg o dată pe zi, înainte de culcare. După reducerea dimensiunii acumulării, procedura se efectuează de 2 ori pe săptămână.

Remedii pentru papiloame și veruci, uz oral și IM

Medicii consideră că medicamentele sub formă de tablete și sub formă de injecții sunt eficiente în combaterea problemelor. Acest lucru se datorează efectului lor terapeutic complex asupra corpului unei persoane bolnave - antiviral, imunomodulator.

Pentru a elimina neoplasmele benigne, se folosesc următorii agenți farmaceutici:

 1. Un preparat cu inozină sub formă de tablete. Eficient pentru tratamentul papiloamelor localizate pe corp, cap și față, precum și pentru condiloame. Instrucțiunile indică faptul că adulții și copiii peste 12 ani trebuie să ia 2 comprimate de 3 ori pe zi timp de 2 săptămâni. Pentru copiii cu vârsta peste 3 ani, medicamentul este prescris în doză de 500 mg la 10 kg de greutate corporală. Prețul tabletelor depinde de numărul de capsule din ambalaj. Se caracterizează prin activitate antivirală, imunomodulatoare și antibacteriană.
 2. Un medicament relativ nou cu acetat de meglumină acridonă - un inductor de interferon cu greutate moleculară mică, produs în tablete și fiole pentru injecții. Componentele active ale agentului inhibă dezvoltarea virusului în organism și restabilește apărarea organismului. Injecțiile cu soluția se fac conform schemei: o dată pe zi timp de 2 zile, apoi o dată la două zile timp de 3 zile, apoi după 3 zile. Durata terapiei este stabilită de un specialist. Pentru a obține rezultatul, sunt necesare cel puțin 10 injecții. Cu o formă ușoară de papilomatoză, recurg la pastile. Luați 1 capsulă pe zi timp de 10 zile.
 3. Inductor al sintezei interferonilor endogeni sub formă de soluție injectabilă. Efectul său terapeutic este de a stimula producția de anticorpi împotriva infecțiilor virale și de a întări apărarea organismului. Pentru a reduce numărul și dimensiunea creșterilor, este necesar să se efectueze 6 injecții (1 injecție la fiecare 2 zile). Un remediu eficient pentru veruci, dar nu este disponibil pentru fiecare pacient.

Potrivit recenziilor pacienților, o combinație de medicamente imunomodulatoare cu agenți antibacterieni permite obținerea unui efect pozitiv al terapiei.

Medicamente necrozante

Grupul de fonduri include medicamente cu o compoziție agresivă care provoacă moartea țesuturilor neoplasme. În acest scop, se prescriu în principal soluții cu acizi sau alcaline. Utilizați remedii pentru papiloma cu prudență pentru a exclude arsurile la structurile sănătoase. Lista celor mai eficiente soluții include:

 1. Un medicament cu fenol, care este un lichid uleios. Micile excrescențe sunt tratate cu o soluție o dată pe zi. Pentru a arde formațiunile mari, sunt necesare cel puțin 3 proceduri de prelucrare.
 2. Un medicament care conține 2 componente agresive. Soluția distruge negul prin coagularea proteinelor celulelor sale.
 3. Mijloacele de îndepărtare a negilor conțin mai multe tipuri de acizi agresivi: acetic, oxalic, lactic.

Recent, pe piață au apărut multe produse noi care sunt greu de găsit într-o farmacie. Preparatele se bazează pe ingrediente din plante care sunt sigure pentru pielea umană. Ele ajută la scăparea de creșteri nedorite în 1-1, 5 luni.

Medicină tradițională

Există multe remedii populare pentru veruci și papiloame. Ar trebui enumerate cele mai populare și eficiente:

 1. Unguent de usturoi: un tern se face din acid acetic, untură și câțiva căței de usturoi. Produsul rezultat se aplică pe neg noaptea. O bucată mică de bandaj este aplicată deasupra zonei de piele tratată. Procedura se repetă până când pielea este complet curățată.
 2. Unguent de ceapă cu miere. Medicamentul nu este potrivit pentru persoanele care sunt alergice la produsele apicole. Sucul de legume este amestecat cu miere într-un raport de 2: 1.
 3. Rostopască. Planta este tăiată mai aproape de rădăcină și negii se ung cu suc galben la fiecare 3-4 ore. Educația dispare la o lună după un astfel de tratament.

Există multe remedii din farmacie și populare pentru îndepărtarea papiloamelor de pe suprafața pielii. Cu toate acestea, toate acestea trebuie să fie de acord cu medicul. Tratarea alunițelor sau a tumorilor maligne prin metodele de mai sus poate duce la o agravare a situației sau la infectarea epidermei.